TA – alapú holisztikus Coaching Alapmodul

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

TA – alapú holisztikus Coaching Alapmodul

szeptember 24, 2022 - 10:00 - szeptember 25, 2022 - 16:00

68000Ft

Mi a coaching?

A coaching egy strukturált, eredményorientált személyes fejlesztő folyamat. A coaching segít felfedezni, kik vagyunk, hova tartunk, mit vagyunk hajlandók megtenni azért, hogy odajussunk és hogyan és elkísér azon a változáson, melyen addig végigmegyünk.

Célja: Az ügyfél, meghatározott cél megvalósítása érdekében történő segítése és támogatása.

Meglévő képességei és készségei (erősségei, erőforrásai, tartalékai) megtalálásában, mobilizálásában, erősítésében, kibontakoztatásában, az én-tudat és az egyediség fokozásában.

A coaching

A figyelmet a problémákról a lehetséges megoldásokra, a hiányokról az erősségekre és a jövőre irányítja.

Cselekvés orientált. A tettekre koncentrál. A coaching nem ér véget az elméleti, intellektuális problémamegoldással vagy a döntéshozatallal, hanem a megvalósításra helyezi a súlyt, az ügyfél cselekvő-, és kezdeményezőkészségének erősítésére. Kölcsönös bizalom elvére épül.

Szereplői:

Coach

  • A coachingban a coach a folyamatért felel.
  • Felelős az időkeretek tartásért, biztosítja, hogy a coachee világos célokat és stratégiát állítson fel és cselekedjen, fenntartja a coachee összpontosítását a témára.

Coachee

  • Az ügyfél akinek coaching folyamattal összefüggésben kell döntenie:
  • Miről szóljon a coaching és hogyan tud ebben a coach segíteni.

Komolyan gondolja-e a változtatás szándékát és él-e benne a vágy, hogy a kapcsolat befejezése után önállóan tudjon cselekedni.

Ki a coach?

  • A coach egy diszkrét, profi „beszélgető társ”, segítő, támogató személy, akinek feladata kizárólag ügyfelének fejlesztése a nagyobb személyes hatékonyság, sikeresség elérése érdekében.
  • A coach értően odafigyelő, empatikus, elfogadó segítő, aki segít a megoldást igénylő feladatot reális perspektívába helyezni, a fejlődéshez személyre szabott szakmai támogatást és biztonságos hátteret nyújt, miközben – megfelelő visszajelzéseket adva – a coacheet egy ideig el is kíséri a változás folyamán.
  • A coach először is segítséget és támogatást nyújt az ügyfélnek (coachee-nak) az elakadások, nehéz élethelyzetek, különböző munkahelyi, szakmai szerepekből.
  • A fenti helyzetekből adódó problémák, feladatok, megoldást igénylő kérdések, konfliktusok azonosításában, megfogalmazásában és tisztázásában.

Az ember élete és az életében betöltött szerepek rendszert alkotnak. Nem osztható csak munkahelyi- vagy családi életre. Egyikünk sem tud csak szülőként, vezetőként vagy barátként, művészként vagy segítőként funkcionálni. A holisztikus az ember fizikai, lelki és gondolati egységére is vonatkozik. Az egység nem más, mint az összetevők egyensúlya, hogy jól érezzük magunkat.

A lelki, érzelmi gondok és a negatív gondolatok általában testi tünetekben realizálódnak.

Részletek

Kezdés:
szeptember 24, 2022 - 10:00
Vége:
szeptember 25, 2022 - 16:00
Összeg:
68000Ft
Esemény címkék:
, ,

Helyszín

TMME Oktatási Központ
1035. Budapest, Vörösvári út 7.
Budapest, 1036 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
06706272232