Family Life Coach

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Family Life Coach

április 27, 2018 - 10:00 - április 28, 2018 - 16:00

3 és 7 éves kor között a (Fallikus szakasz Freud) megfigyeli, a nemi szerepeket az itt történt bevésődések határozzák meg a későbbi párválasztásunkat. Mintákat keresünk!

Triádok

1. Minta

Az apa és az anya nem kommunikálnak egymással és a gyermekkel sem. A gyermek ebben magára marad. A szülők kommunikációiban nincs érzelmi töltet. Mindhárman más irányba tekintenek. Az ilyen típusú családban a gyermek nem kommunikálhat, ezért általában a szájjal kapcsolatos problémái lesznek. Az 1 triád jelentése, „az otthoni fészek melege megvalósíthatatlan.”

2. Minta

Az első triád ellentéte. A gyermek kapcsolata az anyával és a pával is nagyon szoros, erős belső kapcsoltban vannak. Ez egy zárt közösséget a „belső világot” alkotnak, amelyben a külvilághoz való viszonyulást gyanakvással kezelik. A család erődítményként funkcionál, összetartanak és a környező világgal csatáznak. Az állandó bizalmatlanság és gyanakvás paranoiához vezethet. Ebben a környezetben a külső világ hatása nem érvényesül, pedig ez elengedhetetlenül szükséges a gyermek fejlődéséhez.

3. Minta

Az anya elszigetelődése. Az apa lesz a gyermek párja. Válás esetén az anyát alkalmatlannak bélyegzik. Az anya megalázott, figyelmen kívüli státuszba kényszerül.

4. Minta

A gyermek az anyjával kommunikál és az apjával nem. Az apával az anya sem kommunikál, így az apa elszigetelődik.

5. Minta

A gyermek nem kommunikál sem az anyával, sem az apával. Az apa és az anya jól együttműködik.  Ebben a családmodellben a szülők a gyermeket kivetik maguk közül. A szülők gyerekesek, éretlenek és szörnyű helyzetet teremtenek a gyermeknek. Az apa nem mutat mintát, ezért a gyermek egy Gurut keres.

6. Minta

Az anya és az apa válni akar. A gyermek kommunikál az anyjával és az apjával is. A pár válni akar, de a családi normák szerint a gyermek miatt nem lehet. Következményként a gyermek lesz az összekötő kapocs az apa és az anya között. Tudat alatt a gyermek bűntudatot érez, mely a következő programot indíthatja el: „Nem tehetek senkit sem boldoggá, hiszen a szüleim is boldogtalanok miattam.” „Nem tudom, hogyan tegyem az embereket boldoggá.” Én csak drámát és boldogtalanságot hozok mindenki életébe.” Minden az én hibám.”

7. Minta

A gyermek kommunikál az apjával, az apa kommunikál az anyjával. A gyermek nem kommunikál az anyjával. Az apa a közvetítő a gyermek és az anya között, a központi kapocs hatalmas jelentőséggel van felruházva, e miatt az apa eszményképpé válik.

8. Minta

A gyermek kommunikál az anyával. Az anya kommunikál az apával. Az apa nem kommunikál a gyermekkel. Az anya közvetítő szerepbe kerül a gyermek és az apa közt, az apához a gyermek csupán az anyján keresztül juthat. Ebben a helyzetben az anya eszményképpé válik.

A 7 és 8 modell vezetnek szerelmi háromszögek kialakulásához.

 

Részletek

Kezdés:
április 27, 2018 - 10:00
Vége:
április 28, 2018 - 16:00
Esemény kategória: