Kommunikáció a coachingban (Holistic Life Coach Haladó)

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Kommunikáció a coachingban (Holistic Life Coach Haladó)

március 23, 2018 - 10:00 - március 24, 2018 - 16:00

Egogram mint coaching eszköz:

1. A szülőfiguráktól származó állapot, röviden a Szülői.  Ebben az állapotban úgy érzünk, gondolkodunk, cselekszünk, beszélünk és reagálunk, mint ahogyan a szüleink tették, amikor még kicsik voltunk. Ez az énállapot például olyankor lép működésbe, amikor saját gyermekeinket neveljük.  Még ha ténylegesen nem is mutatjuk ezt az énállapotot, a “Szülői hatás” a lelkiismeret formájában akkor is befolyásolja a viselkedésünket.

2. A Felnőtt énállapot, röviden a Felnőtt olyankor lép előtérbe, ha objektíven értékeljük környezetünket, ha múltbeli tapasztalataink alapján számot vetünk lehetőségeinkkel és problémáinkkal. A Felnőtt úgy működik, mint a számítógép.

3. Mindannyiunkban lakik egy kisfiú vagy egy kislány, aki pontosan úgy érez, gondolkozik, cselekszik, beszél és reagál, ahogy mi magunk tettük gyermekkorunkban. Ez az én állapot a Gyermeki. Gyermeki sohasem “gyerekes” vagy “éretlen” (ezek csupán Szülői szavak), hanem egyszerűen valamely életkorra utal, normális körülmények között valahol a második és az ötödik életév között. A bennünk lakozó Gyermekit nemcsak azért fontos megértenünk, mert egy életen át elkísér minket, hanem azért is, mert személyiségünk legértékesebb része ő.

Család szerepe

Önismeret maga a családod. A szüleink is azt mutatták, hogy tökéletesek. Mi meg ezt elhittük. És éltük az életünket aszerint, ami az alap volt. De ha nem volt jó az alap, bedől a ház. Azt hittük, ha szüleink tudtak „jó” házasságban élni, akkor nekünk is megy. Azt hittük, ha ők ügyesek voltak, akkor mi is azok leszünk. De nem így van, és akkor csalódunk bennük. Mert amit ők nem oldottak meg, nekünk kell megoldani.

Hogyan befolyásolhatja családunk az életünket anélkül, hogy erről tudomásunk lenne?

Amikor például azt hisszük, hogy mi döntünk, vagy mi választunk foglalkozást, életmódot.  Kutatásai során felismerte, hogy adott élet- és betegségminták újra és újra visszatérnek életünkbe egy meghatározott rend szerint, amelyek generációkon keresztül haladnak tovább a megadott vérvonalon.

A gének hordozzák a család és mi magunk személyes történeteit, a megoldásokat és a családfán végigvonuló megoldatlan problémákat magukban foglaló programokat is. Egy hatalmas csomaggal hátunkon születünk meg, a teljes családfa gyümölcsként. De ebben a csomagban a „batyuban” benne van az, hogy Ők már véghez vitték, tőlük kaptuk az életünket.

Konfliktusok

Miért vonzok be mindig olyan embereket, akik tőlem függenek?

A konfliktus egyének vagy társadalmi csoportok közötti olyan ütközés, amely mögött igények, szándékok, vágyak, törekvések, érdekek, szükségletek, nézetek, vélemények, értékek szembenállása húzódik meg.

Konstruktív konfliktus: elősegíti a változást, energiákat szabadít fel és serkenti a kísérletezést, a cselekvési alternatívák jobb kiválasztását. Rendszerint az érintettek számára kielégítően végződik.

Destruktív konfliktus: a verseny egyenlőtlen felek között zajlik, alacsony az egyetértés a követendő szabályokat illetően és a felek kevéssé bíznak abban, hogy kölcsönösen be fogják tartani ezeket a szabályokat. Ide tartozik az a konfliktus is, amikor az egyik fél a másik teljes megsemmisítésére tör.

Jelentkezés:

A üzenet rovatba a kiválasztott tanfolyamot és az időpontját kérném beírni!

Részletek

Kezdés:
március 23, 2018 - 10:00
Vége:
március 24, 2018 - 16:00
Esemény kategória: