Babamasszázs és Coaching

  • 0 comments

A BBMM Babamasszázs oktató képzés kapcsán rá kellett jönnünk, hogy ha kicsivel problémák vannak akkor ott a szülőkkel is kell foglalkozni.

A környezetünkből nem tudunk senkivel hatékonyan beszélgetni. Nő az igény a coachok iránt.

Régebben betöltötték részben ezt a feladatot, de már egy baráti találkozón mindenki csak a saját baját meséli, és szinte oda sem figyel arra, hogy mit mond a másik. Már azok is szerencsések, akiknek egyáltalán van olyan kapcsolata, hogy rendszeresen találkoznak.

A kapcsolat tartás „barátságok” ápolása már a Facebook óta egyre virtuálisabbá válik. Egy-egy rövid sms-ben elintézzük azokat a problémákat, amik foglalkoztatnak bennünket, és életünk fontos eseményeit is csak egy fotóval megosztjuk.

Új vállakozást indítani céget alapítani

Vállkozni a mai világban, és önállóan elindítani egy céget, nem kis kihívás! Nem tanítják sehol, milyen komoly nehézségekkel kell szembenézni. Menet közben kell megoldanunk az egyre nehezebb feladatokat.

Sokszor találjuk magunkat a magán életünkben is nehéz döntési helyzetben. Ki segít ebben igazán? Tapasztalatom szerint, ha egy jó ötletünket vagy elképzelésünket megosztjuk a környezetünkkel vagy a barátainkkal, az esetek legnagyobb részében azt kapjuk, hogy hogy nem lehet megoldani!

Negatív hozzáállásuk még csak nem is az irigység szüli, hanem valóban csak a rossz tapasztalások és beidegződések okozzák a gátakat.

Dia14

A barátok segítenek egymásnak. A barátok azért tudnak segíteni egymásnak, mert megtanulták, hogy egyensúlyban adnak és kapnak egymástól.

A szerelmesek nem. A szerelmesek várnak egymástól valamit. A férfi azt várja, hogy nő légy; a nő pedig azt, hogy férfi.

Nincs csak férfi, és nincs csak nő. Azért nincs, mert hormonálisan és ezáltal mentálisan összekeveredtünk. Kevert lények lettünk. Se nem férfi, se nem nő. Ez nem jó, mert ilyen minták kerültek társadalmunkba a gyermekeink, azaz a felnövekvő generációk elé. Ki a felelős ezért? Mi. Mi, akik nem próbáltunk megváltozni. Mi, akik nem próbáltunk új mintát kialakítani. Hogyan?

Úgy, hogy ismerjük fel, mit jelent nőnek lenni; és ismerjük fel, mit jelent férfinak lenni! A nő és a férfi kiegészítik egymást. Két félkörről beszélünk, aminek az egyik neve fele-ség, a másik pedig férj.

Mindkét szó utal a fele részre az egészből; viszont addig, amíg nem vagyunk tisztában a női és férfi szereppel, addig ez a két fél, teljesen különbözően nyilvánul meg. Van, ahol a férfi fát vág, vizet húz, állatokat ganajoz stb., és van ahol ugyanezt a nő teszi.

Az emberek viszont azt hiszik, hogy akivel először találkoznak, azzal egész életükben kell, kötelező élniük. Ez a vallás. A vallás azt mondja, hogy örökké. De azt nem mondja, hogy mi a kulcsa annak, hogy örökké is maradjon az örökké. A kulcs pedig a figyelem. Az önismeret. Az, hogy felmérem, hogy én mit nyújtok ebben a kapcsolatban, és felmérem magamban, hogy mire vágyom pluszban.

Az a hiány az, amit a párnak, azaz a párkapcsolatnak be kell töltenie. Ha a szeretetre vágyom, akkor abban van hiányom. Ha a tudásra, akkor abban. Ha szépségre, kedvességre, odaadásra, akkor pedig abban. Az emberek nagy többsége csak ezt érzi és érezteti, hogy én ebben szenvedek hiányt.

Viszont, ha valaki nem kérdezi vagy érzi meg, hogy a másiknak mire lenne szüksége, akkor ezt nem hívhatjuk párkapcsolatnak, csak egy egyoldalú energiarablásnak. Ezért az emberek rengeteggel tartoznak egymásnak. Ezek a karmák, hogy én sokat adtam neked, te viszont keveset adtál, ezért te még tartozol nekem. Ezek különböző dolgokban nyilvánulnak meg. Például abban, hogy veszekszünk, harcolunk egymással.

A veszekedés tárgya mindig saját hiányosságunk feltárása, vagy az, hogy mennyivel többet adtam én a másiknak. A veszekedés mindig tanít. Megmutatja, hogy miben van hiányom, és miből érzem, hogy többet adtam.

Mi csak arra használjuk a veszekedést, hogy haragot engedjünk ki magunkból. A harag egy energia, ami amiatt keletkezik bennünk, mert egyensúlytalan a kapcsolatunk. Valaki többet ad, valaki pedig kevesebbet. Ha a harag kimegy, akkor tisztábban érzékelünk, de sajnos utána sem beszéljük meg tapasztalatainkat, hogy mit éltünk meg ebben és ebben a veszekedésben.

Nem tanulunk meg közeledni egymáshoz, mert megsértődünk, ami szintén elválaszt minket. A sértődés fontos, hogy megértsd, mit jelent. Egy gyermek hordoz ilyen tulajdonságokat, hogy megsértődöm, ha elveszik a játékát. Egy gyermek, hisztizik, ha valami nem úgy történik, ahogy szeretné. Egy gyermek gondol arra, hogy őt még tölteni kell, mert nem teljes, de egy gyermek pont ezért nem kész még egy párkapcsolatra, mert nem képes felmérni azt, hogy abban nem csak kapni, hanem adni is kell.

Share Social