Kismama masszázs

A kismama masszázs

A kismama problémáinak elsődleges enyhítésére a megfelelő mozdulatok kombinálásával összeállított 30-50 perces masszázsfolyamat.

Két fő fajtája van: az egyik szárazon laza pamut ruhában, a másik olajos technikával. Mindkét masszázsfajta földre tett matracon, oldalt fekvésben illetve ülő helyzetben történik.

A „száraz” technika a szemérmesebb várandósoknak javasolt. Ilyenkor a test energiavonalai mentén kötött sorrendben finom, lágy ringó mozdulatokkal nyomást gyakorlunk a láb, a derék, a hát és a nyak területén, hogy az igénybe vett testrészek megkönnyebbüljenek, ellazuljanak és felfrissüljenek. Különös figyelmet fordítva hátfájás enyhítésére és lábgörcsök oldására.

Ma Magyarországon az elterjedt nézet, hogy a várandósság idején nem szabad masszírozni. Keleten erről másképp vélekednek.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA A masszázsnak valóban lehetnek veszélyei ebben az időszakban, ezért különleges figyelmet és tudást igényel a masszőrtől. Ha tudja, hogy mikor, melyik területen, hogyan kell dolgoznia, akkor ezek a veszélyek elkerülhetőek. Sőt, a masszázsnak gyógyító, fájdalomcsillapító, relaxáló és közérzetjavító hatása lehet ilyenkor.
Kismama masszázs ülő helyzetben
A Kismama Masszázzsal célszerű csak szakképzett és tapasztalt masszőrt felkeresni, ugyanis a nem körültekintően végzett kezelések veszélyt jelenthetnek a kismamák számára. A szakképzett masszőr tudja, hogy mikor, melyik területen, hogyan kell dolgoznia, így ezek a veszélyek elkerülhetőek. Kismama Masszázs olajokkal.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Az olajok megválasztása attól is függ, hogy mi a célunk a masszírozással.

  • Ha relaxációs céllal alkalmazzuk, akkor általában levendula vagy rózsaolajt, kamilla kivonatot használunk.
  • Ha aroma terápiás céllal végezzük, akkor már markánsabb illatokat, és pezsdítőbb olajokat használunk, pl. ilang-ilang, rozmaring. Ha az olaj túl erős, akkor krémet is keverve hozzá hígítjuk.

 

A megszerezhető kompetenciák 

  • Terhesség trimeszterinek hormonális és élettani változásai és a leggyakoribb problémák ismerte.
  • Az alkati adottságok figyelembevételével kivitelezett önálló masszázsfolyamat alkalmazása.
  • A résztvevő készség szinten képes a gyakorlatban alkalmazni a különböző nyomástechnikákat.
  • A thai kismamamasszázs egyedi sajátosságát a páciensen személyre szabottan képes lesz alkalmazni.
  • Képes a masszázsfogásokat a terhesség alatt jelentkező mozgásszervi betegségek kezelésére, vegetatív zavarok enyhítésére és fájdalomcsillapításra használni.
  • A javallatok és ellenjavallatok keretein belül képes a kismama közérzetét kedvezően befolyásolni, és színvonalas szolgáltatást tud nyújtani.

A képzések elvégzéséről államilag elismert és regisztrált Tanúsítványt adunk!

Nincs vizsgadíj és rejtett költségek, jegyzetet és segédanyagokat is biztosítunk minden résztvevőnek.

A jelentkezés után küldjük a számlaszámot és további információkat.

Szeretettel várjuk!

A üzenet rovatba a kiválasztott tanfolyamot és az időpontját kérném beírni!

Online távoktatásban is tanulható, erre a linkre kattintva átviszi az oldalra: online-masszazs-tanfolyam.hu/