Közhasznúak vagyunk

Közhasznú tevékenységeink:

 • jótékony egészségügyi masszázskultúra terjesztése a magyar társadalomban számos nyílt és ingyenes program és szakmai kiadvány alkalmával;
 • ingyenes nyílt nap tartása gyermekes családoknak, akiknek a program jelentős mértékben segíthet – ezen a programon az elméleti háttér bemutatása mellett a résztvevők a gyakorlatban is kipróbálhatták a jótékony terápia egy elemeit;
 • évi 2-3 alkalommal ingyenes tanfolyam szervezése és baba-mama családi napok megtartása a Kolping Hotelben, ahol a résztvevők és érdeklődők térítésmentesen vehettek részt a programokon;
 • szociálisan és anyagilag is nehéz körülmények között élő családok segítése, és az esélyegyenlőség jegyében számukra az egyesület minden tevékenységének térítésmentes biztosítása, levéve ezzel valamennyi terhet a szülők válláról;
 • tudományos és kutató tevékenység: új holisztikus szemléletű egészségmegőrző, betegségmegelőző, rehabilitációs és képességfejlesztő módszerek kidolgozása, és az alternatív, kémiai anyagoktól mentes fejlődési metódusok fejlesztése;
 • gyermekek és családjuk részére gyógypedagógiai tanácsadás és egészségügyi felmérés, vezetett mozgásterápiás felmérés és szülő-gyermek közös részvételével fejlesztőfoglalkozások szervezése és levezetése;
 • heti rendszerességgel önkéntes egyesületi tagok segítségével ingyenes fejlesztőfoglalkozások a Pető Intézet mozgássérült tanulóinak, akiknek ezzel a fizikai és mentálisfejlődés lehetőségeit bővítjük.

„Esélyt mindenkinek a fejlődésre”

Hátrányos helyzetű családok támogatása a szabadalmaztatott BBMM bébi- és gyermekmasszázs programban való részvételre
Az egyesületünk által végzett képzések és foglalkozások között szerepel például a
tradicionális thai generál masszázs alap és haladó szintje, a thai olajos lábmasszázs, a thai herbál masszázs, de amire a legbüszkébbek vagyunk, az az egyedülálló módon kifejlesztett mozgásfejlesztő bébi- és gyermekmasszázs.

Az egyesületünk által egyedileg kifejlesztett baba- és gyermekmasszázs minden kicsi testi, szellemi és lelki egészségmegőrzésének a hatékony eszköze lehet. Eddig nagyon kevés emberhez jutott el, és szeretnénk, ha ez a jövőben nem így volna. Különös tekintettel a nehéz anyagi és családi körülmények között élők helyzetére, akiket eddig is támogattunk, és a jövőben még inkább támogatni szeretnénk.

A foglalkozásainkon rengeteg olyan család fordul hozzánk, ahol nemcsak egy gyermeket nevelnek a szülők, vagy egyedülállóak, netán munkanélküliek. Azonban gyermekük egészsége, fejlődési lehetősége, és a minden akadályt leküzdeni akaró szülői szeretet elhozza őket hozzánk. Mi pedig a lehetőségeinkhez mérten próbálunk számukra segíteni:

 •  több nehéz anyagi körülmények között élő családot ingyen juttattunk a fejlődésilehetőséghez;
 • akiknél megtehettük, mindössze rész hozzájárulást kértünk a foglalkozások költségeihez;
 • önkéntes munkáink során ingyenes programokat szervezünk a kismamáknak és gyermekeiknek;
 • heti rendszerességgel tartunk ingyenes foglalkozásokat a Pető Intézet kis növendékeinek…

és még sorolhatnánk a tevékenységünket, de most inkább arra hívnánk fel a figyelmet, hogy a foglalkozásaink egyedülálló eredményeket érnek el olyan gyerekeknél, akik valamilyen fizikai vagy mentális problémával küzdenek. Rengeteg sírós és fájdalomkönnycsepptől terhelt kis gyermekarcot és kétségbeesett szülőt láttunk már, akik a közös munka során együtt segítettek egymásnak és együtt érték el azt, ami után ezek a könnyek már nem a fájdalomtól, hanem az örömtől és a teljes élet felcsillanásának érzésétől bukkantak elő a szemekből.

Kommunikációs stratégiánk

Mivel szervezetünk csekély anyagi erőforrásokkal rendelkezik, ezért nem tudunk pénzt költeni ún. „reklámra” vagy marketing tevékenységre.
Igyekszünk azonban MINDEN adandó alkalmat megragadni ahhoz, hogy beépüljünk a köztudatba, és ezáltal minél több családhoz, problémákkal küzdő gyermekhez eljusson a segítség híre.

Nem költünk tehát marketing tevékenységre, de a szakmában már eddig kialakult elismertségünk miatt számos fórumon és számos média csatornán keresztül megkerestek már minket.
Ezen megkeresések és a szakmai publikációk listáját a Referencia/Tv, rádió, sajtó, előadások  menüpont alatt mutatjuk be.
Számunkra nem az a fontos, hogy reklámozzuk magunkat, hanem az, hogy üzenetünk, akár szájhagyomány útján, orvosi-diagnosztikai köröken is eljusson azokhoz, akik erre rászorulnak, és akiken segíteni tudunk.