Tradicionális Thai Generál Masszázs

Tradicionális thai generál masszázs képzésünk ismertetője

A képzés során a hallgatók elsajátíthatják a thai masszázs folyamatát, művészetét, energia rendszerét, filozófiáját.

A tanfolyam alapokat kíván adni a résztvevőknek, melyekre folyamatos fejlődését biztosan építheti. A thai masszázs segítségével, a szervezet eléri azt a harmóniát, ami a kellemes élethez, életérzéshez szükséges. A képzés fontos része a saját élményű tapasztalatok megszerzése. A leendő masszőrök elsajátítják a helyes testtartást a földön történő masszírozás különböző technikáival együtt. A nyugati masszázstechnikákkal ellenben nem az izomzat átdolgozása a fő szempont, hanem thai energiarendszer elmélete szerinti energia pályákon történik a különböző nyomástechnikákkal a masszázs folyamata. Az alapvető nyomástechnikákat a hüvelykujj, tenyér, könyök, térd és láb, illetve a saját testsúly megfelelő használatát.

Az energiablokkok felszabadításával helyreáll a test harmóniája, aktivizálódik öngyógyító ereje, erősödik az immunrendszer, megszabadulsz a feszültségektől, könnyűnek, felszabadultnak érzed magad.

A nyugati masszázsokkal ellentétben a thai masszázs nem az izmokat dolgozza meg, hanem elsősorban a test energiáit aktivizálja, ritmikus akupresszúrás nyomásokkal végig a test energiavonalai mentén. Ha az ember egészséges, az életenergia akadálytalanul áramlik, viszont ha elzáródik, az energiaáramlás zavara hosszabb távon különböző betegségeket okoz.

Az egész testen alkalmazott eljárásnak sajátos koreográfiája van, a másfél-két órás masszázs során minden testrészen végigmegyünk, a lábujjaktól a fej búbjáig.
Az energiablokkok felszabadításával helyreáll a test harmóniája, aktivizálódik öngyógyító ereje, erősödik az immunrendszer, megszabadulsz a feszültségektől, könnyűnek, felszabadultnak érzed magad.

A masszírozást a földön végezzük. Ennek az a filozófiai oka, hogy a masszőrnek és a paciensnek egy szinten kell lennie. De ez egyben megkönnyíti a masszírozást, mert így nem az erőnket, hanem a saját testsúlyát és technikai elemeket használunk.

A thai masszázs a test egészében futó tíz láthatatlan energiavonal elméletén alapszik. Ezeknek a vonalaknak és pontoknak a masszírozásával képesek vagyunk kezelni jó néhány betegséget, és csökkenteni a fájdalmakat.

Több nyújtó-gyakorlatot is végzünk a, melyeket úgyis hívhatunk, hogy “lusta” vagy passzív jóga A nyújtó-feszítőfogásokkal valamennyi ízületet és izomcsoportot átdolgozunk, megszüntetjük az izületekben lévő energiablokkokat. A masszázs lényege, hogy a különböző testrészek gyúró, simogató, nyomkodó, kezelésével a szervezetben olyan ingereket váltunk ki, amelyek a betegségeket, fájdalmakat képesek megszüntetni, de legalábbis enyhíteni.
A vér és a nyirokkeringést serkentő masszázs eredménye a koncentráció és a teljesítőképesség javulása, a stressz-oldás, és az izomsejtek gyorsabb regenerációja. Hatóterületei az izmok, az izületek, a kötőszövet, a vegetatív idegrendszer, a belső szervek, a vérkeringés, az energia vonalak és az energiapontok.
Relaxáló, nyugtató, pihentető, kikapcsoló, ellazító, feszültség- és fájdalomcsökkentő, egészségmegőrző.
A légző és emésztőrendszerre rendkívül jó hatással van, fokozza a vér és nyirokkeringést is, javítja a szervezet idegi működését.
A hintázó mozgás utánozza a koponyai ritmust, ami visszhangzik, minden izületben és a gerincben.
Rendszeres alkalmazása jó közérzetet biztosít, emellett kiváló gyógyhatása van a szív- és érrendszeri, emésztőrendszeri és mozgásszervi megbetegedések megelőzésére és kezelésére.

Speciális mozgatásokkal az energiacsatornákra hat, a fizikai testen keresztül az energiatestet harmonizálja. A masszázs koreográfiája komplex kezelést biztosít, mely átdolgozza a masszírozott személy energiapályáit, reflexzónáit. Oldja az energetikai blokkokat, ellazítja a testet és a lelket, csillapítja a fájdalmakat, méregtelenít, aktivizálja a vér és nyirokkeringést, valamint a szervezet öngyógyító mechanizmusait. Így betegségek megelőzésére is kiválóan alkalmas. A masszázs eszközt nem igényel, s eredménye azonnal tapasztalható.

“A Thai masszázs a könnyed, finom mozdulatok áramlására épül. A jó masszőrnek ezért pontosan kell tudnia, mikor melyik mozdulat következik. Egyik mozdulatból kell születnie a másiknak, majd abból a harmadiknak, miközben a páciensnek nem lehet más dolga, mint hogy ellazuljon. Ha jól végezzük a dolgunkat, akkor a pácienst úgy mozgatjuk, ahogy a tenger szelíd hullámai mozgatják a hajlékony hínárt. Hajlítja de nem töri el, nyújtja de nem szakítja el, nyomja de nem tolja el magától…” (Tyll Ágoston)

A képzés első része elméleti oktatás mely során megismerkednek az alábbi témakörökkel, majd a személyre szabott gyakorlati elsajátítás következik.

Elmélet:

 • Thaiföld és a keleti kultúra, Wat Po- rövid áttekintés
 • Masszázstörténet
 • Nyomástechnikák, nyomásfokozó technikák
 • Kar, könyök, láb használata a masszázs során
 • Energia pályák, a senek rendszere
 • Javallatok, ellenjavallatok

Gyakorlati képzés:

 • Energia pályák a lábon, karon történő masszázs és technikák
 • Lábmasszírozás, kézmasszírozás
 • Kimozgatások
 • Energia pályák a vállon és arcon
 • Hátonfekvésben, hasonfekvésben és ülőhelyzetben történő masszázsfolyamat
 • Passzív jóga, terápiák, oldaltfekvés
 • Alkati adottságok figyelembevételével történő teljes masszázsfolyamat
 • Mobilizációs technikák rutinszerű alkalmazása
 • Lelki aspektusok

A tanfolyam célja

Olyan elméleti és gyakorlati ismeretanyag elsajátítása, mely segítségével a masszőr egy teljes testet átdolgozó 1,5-2 órás thai masszázst képes adni, de képes lesz a tanult fogásokat személyre szabottan alkalmazni.

A tanfolyam elvégzése után Tanúsítványt kap a Thai Masszőrök Magyarországi Egyesületétől a sikeresen vizsgázó.

A jelentkezés után küldjük a számlaszámot és további információkat.

Szeretettel várjuk!

Jelentkezés

A GDPR adatkezelési szabályai értelmében a megadott adatokat csak a tanfolyammal  összefüggésben kapcsolat felvételre használjuk. A végleges beiratkozás a tanfolyam kezdetekor lesz.

A jelentkezési lapnál a “üzenet” rovatba kérem beírni a választott tanfolyam nevét és idejét, hogy pontosan azonosítható legyen melyik tanfolyamra jelentkezik!

A üzenet rovatba a kiválasztott tanfolyamot és az időpontját kérném beírni!