BBMM módszerrel a babákért

BBMM módszerrel a babákért

Egy Magyarországon egyedülálló szabadalmi oltalmat élvezőprogramról van szó, amely a családi kapcsolatoknak fizikai és lelki értelemben is hatékony támaszt nyújt.

Amikor egy koraszülött vagy mozgás sérült csecsemőt látunk, elszorul a szívünk, kevesen gondolnak rá, hogy mit élhet át az a szülő, akinek egész életében gondoskodnia kell róla.

Fontosnak tartottuk az Oktatóink képzésénél, hogy a szülőket is tudja megmasszírozni, segíteni azok fizikai és lelki gondjain.

Két éve már a kismama masszázs is szerepel a képzési modulokban, hiszen bizonyított tény, hogy a terhesség alatt a magzatra milyen nagy hatással van az anya lelki állapota. Nem egyszer ez okozza a későbbi problémákat.

Kezdetben az orvosi köröket is meg kellett nyernünk, hogy egy keleti hagyományokat is figyelembe vevő módszert elfogadjanak.

Az Egészségügyi Továbbképző Intézettel 4 évig tartott a képzési együttműködésünk, melynek keretében a védőnők, természetgyógyászok és egyéb egészségügyi dolgozónak kredit pontos továbbképzés keretében tanítottuk a módszert.

Több orvosoknak, védőnőknek és gyermekápolóknak rendezett konferencián is előadást tartottunk. Pl. „Hazamentem a PIC-ből”, Védőnői Konferencia stb.

Mára már sok orvos és egyéb fejlesztő módszerekben dolgozó gyógypedagógus is alkalmazza már a praxisában a BBMM módszert.