Költöznek a babák

  • 0 comments

Eddigi oktatási helyünkről el kellett költöznünk. Döntenek kellett, hogyan tovább. Nehéz változtatni a megszokott jól működő környezetet és komfortot feladni. úgy döntöttem, hogy a saját lakásomat alakítom ki új oktatási központnak.

Az ember naponta aggódik egy csomó dolog miatt, fél a változástól. De valóban számítanak azok a dolgok, amiktől már előre félünk?

Hogy lehet egy panellakást, oktatási központtá alakítani. Hogyan lehet a sors adta változást sorsként felfogni és legjobbat kihozni belőle? Hogy egyenesen felfelé haladjak. Hogy a jobb legyen mindenkinek.

Célom egy olyan oktatási hely létrehozása volt ahol a hallgató nemcsak egy tanfolyami kurzust sajátíthat el, hanem maga is átélheti a kelet légkörének varázsát a nélkül, hogy messzire utazna.

Sikerült olyan környezetet és nyugalmat teremteni, ami azért nagy kihívás volt! Beton tartófalat kellett átnyitni, és még egy WC és kézmosót kialakítani.

Először magammal kellett a belső harmóniámat megteremteni, ebben igazán senki nem tudott segíteni. Hinni magamban, hogy képes vagyok lelkileg és fizikailag, sőt anyagilag is megoldani a kialakítás nehézségeit.

A testemet és lelkemet kellett egyensúlyba hozni, mindazt, amit évek óta tanítok átélni is! Ha a test egyensúlyban van, akkor bármilyen terhelést fokozatosan elbír.

Nem a kialakítás és a költözés nehézségeit szeretném veletek megosztani, hanem azt, hogy ha van cél és az szolgál másokat, akkor minden sikerülhet.

A képzéseknél mindig fontos volt mindig számomra, hogy a tanítványaimnak olyan lélektani, pszichológiai, önismereti, mentálhigiénés ismereteket is adjak, amelyek segíteni fognak a mindennapjaikban. Az élet olyan helyzetet teremtett, hogy ezt magam is átéltem.

 

A költözéshez a pakolást a 22 babámmal kezdtem. Mindegyiket átöltöztettem, rendbe tettem, mint a jó anyuka a gyermekeit. Vissza idéztem melyik, hogyan került hozzám.

 

Volt olyan, amit egy tanítványom adott, azzal, hogy 46 éven keresztül őrzött, mert soha nem engedték játszani vele. Amikor elhozta és nekem adta csak ennyit mondott: „Használ, mert most haza ért, itt lesz a legjobb helyen.”

Két „koraszülött” minta babámat egy védőnő „turkálta” valamilyen vásárba.

Nekem az egyik legkedvesebb élményem, hogy az első unkám születésekor a védjegyel hímzett rugdalózókat, nadrágokat és sapkákat csináltattam. Sajnos soha nem volt rajta, mert mire elkészült már kinőtte. Így természetesen a minta babáim „hordták” a bemutatók alkalmain.

A költözéskor előkerültek a hímzett törülközők is, amiket szintén a TV felvételek és szerepléseknek köszönhetően készültek. Orvosoknak, védőnőnek és gyermekápolóknak rendezett több konferencián is előadást tartottunk. Pl. „Hazamentem a PIC-ből”, Védőnői Konferencia stb.

Az első képzés az új helyen a kismama masszázs volt, melyet tartottam. Több tanítvány is a BBMM Babamasszázs Oktató® konstrukció moduljaként vett részt rajta.

Jól sikerül és éreztem, hogy jó úton vagyok. Mindig is nagyon fontos része a képzéseinknek a saját élményű tapasztalatok megszerzése.

Az érintésnek rendkívül fontos szerepe van az emberi kapcsolatokban. Olyan kommunikáció, amely szavak nélkül is képes érzelmeket, nyugalmat, szeretetet közvetíteni.

Mára már sok orvos és egyéb fejlesztő módszerekben dolgozó gyógypedagógus is alkalmazza már a praxisában a BBMM Babamasszázs® módszert.

 

„Ha csak a családtagokon vagy saját gyerekeken használod az itt szerzett ismereteket, már érdemes elvégezni. Sokat segíthetsz! Orvosi továbbképzéseim után felüdülés volt ezen a tanfolyamon részt venni! Szuper volt kívánom, hogy sokáig folytatódjon ez a képzés.” Jutka gyerekorvos

A Baranyi Babamasszázs® több mint masszázs, egyedülálló szabadalmi oltalmat élvezőprogramról van szó, amely a családi kapcsolatoknak fizikai és lelki értelemben is hatékony támaszt nyújt.

 

Share Social