BBMM babamasszázs a bölcsőhalál megelőzésére

 • 0 comments

A bölcsőhalál orvosi nevén, a hirtelen csecsemőhalál szindróma („sudden infant death syndrome”, SIDS) egy éves kor alatt olyan, hirtelen bekövetkező haláleset, amely nem magyarázható korábbi megbetegedéssel, valamint ahol a halál oka nem tisztázható klinikai és kórbonctani vizsgálattal sem.

A BBMM babamasszázs segít a megelőzésben!

A magzati időszakon és a szülés utáni hónapokon múlik minden.

Életünk minden pillanatában – még a méhen belül is – nagy jelentősége van az érintésnek. Az a baba, akit szeretettel várnak, akihez kedves szavakat „küldenek”, és rendszeresen „simogatják”, biztos, hogy egészséges, szép és nyugodt kisgyermek lesz.

A magukra hagyott csecsemők, akiket keveset érintenek, simogatnak azok hajlamosak mélyen és örökre elaludni.

Ilyenkor egy finom simogatás, érintés azonnal ébredést okozhat. A hát és a talpak finom és óvatos dörzsölésével hasonló hatást érhetünk el.

Tanácsok a megelőzésre:

 • A csecsemőket háton fekve altassuk.
 • Kerüljük a hason és oldalt fektetést.
 • A csecsemők saját ágyukban/bölcsőjükben aludjanak, lehetőleg a szülőkkel egy szobában.
 • Szülőkkel, testvérekkel ne aludjanak közös ágyban.
  Az ágyban lévő matrac legyen kemény. Távolítsunk el az ágyból minden puha tárgyat (párna, játék, báránybőr).
 • A takarót úgy rögzítsük, hogy azt a csecsemő ne húzhassa a fejére.
 • Kerüljük a túlságosan meleg hőmérsékletet és a túlöltöztetést.
 • Részesítsük előnyben az anyatejes táplálást.
 • Érintsük, masszírozzuk rendszeresen a csecsemőnket.

A BBMM babamasszázshoz még csak le sem kell vetkőztetni, csak célzottan az energia pályák mentén érinteni „masszírozni” akár már születése pillanatától.BBMM-babamasszázs

A BBMM Babamasszázst rendszeresen végezzük a baba vagy gyermekünk igényeit és visszajelzéseit figyelve.  Akár mindennapos „tevékenység” is lehet, mely az együtt eltöltött idővel a nap fénypontja lehet.

A simogatás a baba masszírozásának egyik legfontosabb eleme. Mindig simogatással kezdjük és ezzel is, fejezzük be a mozdulatokat. Azt gondolom, főleg ha egy gyermek simogatásáról és érintéséről van szó, mindannyian szakértők vagyunk. Dédelgető kezünkkel ösztönösen vigaszt és szeretetet adunk át, szavak nélkül is.

Olyan időpontot válasszunk, amikor a baba vagy a gyermek nem éhes és „elfogadó” hangulatban van. A tapasztalatok szerint a fürdetés körüli időpont jó választás lehet.

A szülő szempontjából is nagyon hasznos a masszírozással megtanulja megérteni gyermeke jelzéseit, képes lesz a baba igényeire megfelelően reagálni.

Bővebb információért, kattints ide: mediacio-coach.hu

Share Social