BBMM® Babamasszázs módszer bemutatás

BBMM® Baranyi Babamasszázs Mozgás

Babamasszázs másképp (Baranyi Ágnes védjegyzett szakmai anyaga.)

BBMM babamasszázs a thai masszázs alapjaira épül. Lényege, hogy a baba fejlettségi szintjéhez igazodó testtájankénti mozgatás összekapcsolódik a babamasszázs folyamatával. A védjegyzett módszer Baranyi Ágnes nevéhez fűződik.

A Baranyi Babamasszázs jótékony hatásait már régóta élvezhetik a babák és a mamák. Előnye, hogy ha a szülő elsajátítja, minden nap ő maga végezheti a gyermeken a saját otthonában.

Olyan módszer, amely figyelembe veszi az újszülött a csecsemő fejlődésmenetének sajátosságait és a szenzitív időszakban nyújt optimális megsegítést. Ezáltal megakadályozza a fejlődési ívben a megakadásokat, lemaradásokat. A szenzomotoros fejlődési szakaszban a baba mozgás masszázs lényege, hogy minél több taktilis-kinesztetikus (érintéses-mozgásos) inger érje a gyermeket.

A baba mozgás-masszázs minden gyermek testi, szellemi és lelki egészségmegőrzésének, hatékony eszköze.

Több mint masszázs, egy új lehetőség és módszer ahhoz, hogy a gyermekeink jobban fejlődjenek, és alaposabban megismerjük egymást, mélyebb kapcsolatot alakítsunk ki általa. A babamasszázs az érintésművészet egyik alkalmazott formája, rendszeres végzése elősegíti az izomrendszer növekedését és a mozgáskoordináció kialakulását.

Az aktuális mozgásminták gyakorlásával a gyermek mozgásfejlődése tökéletesedik és felgyorsul, ezáltal hamarabb jut el a mozgásfejlődés következő szakaszához. A sikeres mozgáskoordináció kezdetben még nagy koncentrációt igényel, de elegendő mennyiségű gyakorlással a mozgásügyesség gyorsan fejlődik. A masszázzsal, mozgatással adott ingerek hatására a csecsemő testtudata jobban fejlődik, képessé válik testrészeinek összehangolt mozgatására. Így elősegítve az idegrendszer az intelligencia fejlődését, megelőzhetők a fejlődési elakadások, eltérések.

A baba mozgás-masszázs folyamatában a masszázs elemei kiegészülnek mozgáskoordinációs gyakorlatokkal. Az egyes testtájak átmasszírozását azok passzív és aktív átmozgatása követi. A gyakorlatok mindig alkalmazkodnak a baba mozgásfejlődési szintjéhez. A cél, hogy előkészítsük és segítsük a következő fejlődéstani mozgásminták tanulását és gyakoroltassuk a már meglévőket. Ahogy a baba képes lesz testrészeinek önálló, harmonikus mozgatására, úgy válik az ön indította mozgás örömteli tevékenységgé mindkét fél számára.

A babák jobban alszanak, kiegyensúlyozottabbak, az immunrendszerük megerősödik, így kevésbé alakulhatnak ki testi, lelki betegségek.

A rendszeresen alkalmazott baba mozgás-masszázs során a biztonság és a szeretet adása megnyugtatja a babát, megerősíti az egymáshoz tartozás érzését a szülővel vagy gondozóval. Létrejön és tartóssá válik egy szoros szeretetkapcsolat. Ez a biztonságos kötődési minta nélkülözhetetlen előfeltétele a gyermek egészséges személyiségfejlődésének. A gyermek is képes lesz a szeretetre és kiegyensúlyozott emberi kapcsolatokat tud kialakítani élete során.

Megelőzhetőek a betegségek, vagy ha már kialakultak a problémák, akkor kezelhetjük, azokat e módszer segítségével. Serkenti a létfontosságú szervek működését (emésztés, keringés, légzés). Lehet, hogy ellentmondásosnak tűnik, de a serkentő funkcióval párhuzamosan segít a relaxációban és az esti elalvásban.

A leglényegesebb, hogy segít a testi, lelki egyensúlyt megteremtésében, és mindig függ a hatása attól, hogy akin alkalmazzuk a fogásokat, milyen energetikai szinten van, és éppen mire van szüksége.

Jó hatással van a baba testi fejlődésére, de elégedettséget, jó közérzetet biztosít a szülőnek is!

A gyermekekkel való szeretetteljes foglalkozás, mint a babamasszázs, olyan bensőséges légkört teremt a családban, amelyben családtagok a hétköznapi gondoktól feloldódva, a stressztől megszabadulva, tapasztalhatják meg az együvé tartozás érzését, a kötődés elmélyülését. A babamasszázs támogatja mindkét szülő önértékelésének javulását is.

A BBMM® babmasszázs

A Baranyi Babamasszázs hatékonyan kiegészít szinte bármilyen más gyógyító vagy terápiás módszert. A szülők ezt akár minden nap elvégezhetik a gyermekükkel a saját otthonukban, nem igényel semmilyen eszközt, csak a szeretetet és a törődést. Együttműködve az orvossal vagy egyéb szakemberrel a szülők maguk is bekapcsolódhatnak a gyógyító folyamatba.

3holistic-baba