Baranyi Ágnes bemutatkozás

Baranyi Ágnes

baranyiagiA BBMM babamasszázs, vagyis a védjegyoltalmat élvező Baranyi Babamasszázs megalkotója.

A bőrön keresztül már régóta közvetítem a szeretetenergiát, amely fokozza a masszázs hatását, több 40 éves gyakorlatom van.

Amikor a Pető Intézetben az egyik kisfiú azt mondta: “Ági ne vedd el még a kezed mely olyan, mint egy kályha”, akkor igazából az én szívemet melegítette meg én csak egy kőzvetítő voltam.

Köszönet mondok minden nap azért, hogy ezt csinálhatom, hisz magamnak, a családomnak és minden tanítványomnak és páciensemnek is segíthetek a szakmáim és a tapasztalataim által.

Három felnőtt gyermekem és három unokám van.

A Pécsi Tudományegyetemen szereztem három humán diplomámat, többek közt felnőttoktatási szakértő mediátor, és coach vagyok.

Három évet éltem Thaiföldön a családommal együtt. Bangkokban a Wat Po-i Traditional Medical School (magyarul talán természetgyógyászat, vagy a hagyományos orvoslás iskolájának hívhatnánk) minden masszázs kurzusát végigjártam.

Okleveleim Thaiföldről

A Tradicionális Thai Masszázson kívül képesítést szereztem a speciális lábmasszázs, az aromaterápia valamint a bébi- és gyermekmasszázs szakterületén.

Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy a Wat Po iskola mellett, Thaiföld egyik legjobb masszázs mesterétől is tanulhattam.

Később a mester munkatársaként Thaiföldön a terápiás technikákat és a masszázs fogásait oktattam.  Az ott töltött évek után ezt a tevékenységet Magyarországon is folytatom.

A Thai Bébi és Gyermekmasszázs könyvem megjelenése óta már sok idő eltelt, akkoriban a thai babamasszázsról még alig lehetett hallani. Mára már a BBMM (Baranyi Babamasszázs Mozgás és Masszázs) módszert a korai fejlesztéshez kapcsolódó kezelésként emlegetik, és nagyon sok orvos és természetgyógyász szakember használja.

2007 óta képzem a BBMM babamasszázs oktatóit.

A Baranyi Babamasszázs tudatosan segíti a családokat. Olyan testi lelki köteléket teremt, mely az egész család boldog légkörét biztosíthatja.

A szülők jönnek megtanulni módszert, mert érzik, hogy nincs minden teljesen rendben a gyermekkel. Közben rájönnek, hogy a problémák a saját gondjaik vetülete miatt van. A saját bajukkal nem fordulnának hozzánk, talán nincsenek is teljesen tisztában velük.

Amikor megszületik az első gyermek, család születik, a párból triád lesz és megváltoznak a súlypontok. A két felnőtt most a gyermekre koncentrál. A párkapcsolat átalakul.

A triáddá alakul, ez nem csak mennyiségi, hanem minőségi változás is. Megtapasztaltam, hogy a gyermekek gondjainak forrása a családi feloldatlan konfliktusok, és problémák.

Hogyan alakulnak a szülő szerepek?

Hogyan tud egy anya minden szerepében helytállni?

Ki segít neki ebben? Ezek a kérdések és a válaszok keresése indította el az új szakmát adó képzésünket, hogy segíthessünk, a coaching módszerével! Nem is akármilyen módon, hanem annak holisztikus megközelítésével a szó minden értelmében. (Holisztic Family Coach)

„A megfelelő  szó nagyon erőteljes hatással bír. Valahányszor rátalálunk az erőteljes, megfelelő szavakra a hatásuk egyszerre fizikai, szellemi és hihetetlenül gyors” Mark Twain

A múlt feltárása képessé tesz a jelen problémáinak megoldására, de ennél több is kell, olyan technikák és eszközök melyeket a képzéseinken megtanulhat bárki aki, mint magam is elhivatottságot érez a segítésre.

Interjú a TV2 Membrán műsorában

Baranyi Babamasszázs TV2