BBMM® Babamasszázs tanfolyam

A thai babamasszázs alapjaira épülő folyamat.

Ázsia gyógyító kincseinek és a nyugati hagyományok ötvözete. A több éves hazai tapasztalatok ötvözete. Ma már mindenki számára könnyen tanulható folyamat, amelyet Baranyi Babamasszázsként bárki megtanulhat.
Nem az izomzat masszírozásán van a hangsúly, hanem a test energiáit aktivizálja. A keleti gyógyító filozófia azt hirdeti, hogy léteznek a testnek bizonyos működési törvényei, melyeket az egészség megtartása, illetve az elveszett egészség visszaszerzése érdekében figyelembe kell venni.

A természet alapvető törvényének tanítását alapul véve a babamasszázs beindítja a test, a szervezet öngyógyító mechanizmusait.
Segít a már meglévő betegségek legyőzésében, de ami még fontosabb, megelőzi  a betegségek kialakulását.
Olyan korai fejlesztő módszer, amely figyelembe veszi az újszülött a csecsemő fejlődésmenetének sajátosságait és a szenzitív időszakban nyújt optimális megsegítést. Ezáltal megakadályozza a fejlődési ívben a megakadásokat, lemaradásokat. A szenzomotoros fejlődési szakaszban a baba mozgás masszázs lényege, hogy minél több taktilis-kinesztetikus (érintéses-mozgásos) inger érje a gyermeket.

A baba mozgás-masszázs minden gyermek testi, szellemi és lelki egészségmegőrzésének, hatékony eszköze. Több mint masszázs, egy új lehetőség és módszer ahhoz, hogy a gyermekeink jobban fejlődjenek, és alaposabban megismerjük egymást, mélyebb kapcsolatot alakítsunk ki általa. A babamasszázs az érintésművészet egyik alkalmazott formája, rendszeres végzése elősegíti az izomrendszer növekedését és a  mozgáskoordináció kialakulását.

A sikeres mozgáskoordináció kezdetben még nagy koncentrációt igényel, de elegendő mennyiségű gyakorlással a mozgásügyesség gyorsan fejlődik. A masszázzsal, mozgatással adott ingerek hatására a csecsemő testtudata jobban fejlődik, képessé válik testrészeinek összehangolt mozgatására. Így elősegítve az idegrendszer az intelligencia fejlődését, megelőzhetők a fejlődési elakadások,  eltérések.

Az egyes testtájak átmasszírozását azok passzív és aktív átmozgatása követi.
A gyakorlatok mindig alkalmazkodnak a baba mozgásfejlődési szintjéhez. A cél, hogy előkészítsük és segítsük a következő fejlődéstani mozgásminták tanulását és gyakoroltassuk a már meglévőket.
Ahogy a baba képes lesz testrészeinek önálló, harmonikus mozgatására, úgy válik az ön indította mozgás örömteli tevékenységgé mindkét fél számára.
A babák jobban alszanak, kiegyensúlyozottabbak, az immunrendszerük  megerősödik, így kevésbé alakulhatnak ki testi, lelki betegségek.
A rendszeresen alkalmazott baba mozgás masszázs során a biztonság és  a szeretet adása megnyugtatja a babát, megerősíti az egymáshoz tartozás érzését a szülővel vagy gondozóval. Létrejön és tartóssá válik egy szoros szeretetkapcsolat. Ez a biztonságos kötődési minta nélkülözhetetlen előfeltétele a gyermek egészséges személyiségfejlődésének. A gyermek is képes lesz a szeretetre és kiegyensúlyozott emberi kapcsolatokat tud kialakítani élete során. Több mint masszázs, egy új lehetőség és módszer ahhoz, hogy a gyermekeink jobban fejlődjenek, és alaposabban megismerjük egymást, mélyebb kapcsolatot alakítsunk ki általa. Megelőzhetőek a betegségek, vagy ha már kialakultak a problémák, akkor kezelhetjük, azokat e módszer segítségével.

Serkenti a létfontosságú szervek működését (emésztés, keringés, légzés). Lehet, hogy ellentmondásosnak tűnik, de a serkentő funkcióval párhuzamosan segít a relaxációban és az esti elalvásban.
A leglényegesebb, hogy segít a testi, lelki egyensúlyt megteremtésében, és mindig függ a hatása attól, hogy akin alkalmazzuk a fogásokat, milyen energetikai  szinten van és éppen mire van szüksége.
Jó hatással van a baba testi fejlődésére, de elégedettséget, jó közérzetet biztosít a szülőnek is!
A gyermekekkel való szeretetteljes foglalkozás, mint a babamasszázs, olyan bensőséges légkört teremt a családban, amelyben családtagok a hétköznapi gondoktól feloldódva, a stressztől megszabadulva tapasztalhatják meg az együvé tartozás érzését, a kötődés elmélyülését. A babamasszázs támogatja mindkét szülő önértékelésének javulását is.

A masszázshoz integrált mozgásgyakorlatok a korai fejlesztés egyik új módszere lehet. Nagy előnye, hogy a szülők is megtanulhatják, és gyermekükkel sikeresen alkalmazhatják.

BBMM® oklevél

Alkalmasak újszülött kortól bármilyen korú gyermek szárazon történő masszírozására. Ismerik a leggyakrabban előforduló csecsemő és gyermekkori betegségekre hatékony terápiás masszázstechnikákat. Ezek alkalmazásával enyhíthetik, vagy meg is szűntethetik a kellemetlen tüneteket. 12-18 hónapos korig alkalmazni tudják a gyermekeken a BBMM® mozgásfejlesztő gyakorlatsort összekapcsolva babamasszázs folyamatával.

IMG_2229

BBMM® Oktatói Oklevél

Kompetenciát ad a módszer tovább tanítására is.

Nemcsak a babamasszázs modul elvégzése mellett, elsajátítja a kismama masszázst, az Aromaolajos masszázst és a felnőtt generál masszázs alapjait is.

Kompetenciát ad a módszer tovább tanítására és e mellett masszőr szakmát is szerezhet!

Jelentkezés

A GDPR adatkezelési szabályai értelmében a megadott adatokat csak a tanfolyammal  összefüggésben kapcsolat felvételre használjuk. A végleges beiratkozás a tanfolyam kezdetekor lesz.

A jelentkezési lapnál a megjegyzés rovatba kérlek írd be a választott tanfolyam nevét és idejét, hogy pontosan azonosítható legyen melyik tanfolyamra jelentkezel!

A üzenet rovatba a kiválasztott tanfolyamot és az időpontját kérném beírni!

Képzés

A képzésre bárki jelentkezhet, aki elhivatottságot érez arra, hogy segítséget nyújtson a hozzá forduló szülőknek és gyermeküknek. A hallgatók az oktatás során elsajátíthatják azokat az elméleti és gyakorlati ismereteket, amelyek birtokában képesek a babamasszázs kivitelezésére, valamint a mozgásfejlesztő módszer alkalmazására. A gyakorlati órákon a saját élményű megtapasztalást követően gyakorolják a masszázs folyamatát és a mozgásgyakorlatok passzív kivitelezését. A mozgásminták aktív elvégzésével megtapasztalhatják azoknak az izmokra, izületekre és az egész testre kifejtett hatását.

A képzés során hangsúlyt fektetünk arra is, hogy a BBMM® módszert alkalmazók pszichés és szociális empatikus ráhangolódással megtalálják a megfelelő kommunikációt a hozzájuk forduló szülővel, a gyermekkel, és képesek legyenek számukra egyéni igényeikhez alkalmazkodva személyre szabott támogatást nyújtani.

A sikeres elméleti és gyakorlati vizsga feltételei:

  • Energiapályák elhelyezkedése és működése
  • Babamasszázs hatásai, terápiás alkalmazása és ellenjavallatok
  • Újszülött kori sajátosságok
  • Az első év alapvető biológiai funkciói, fejlődési szakaszok
  • Babamasszázs kivitelezése • Mozgásminták aktív és passzív bemutatása
  • Empatikus attitűd és kommunikáció

 

BBMM babamasszázs tematika

Témakör:

Thai babamasszázs történeti háttere: 1 óra
Csecsemő anatómia és élettan: 2 óra
Csecsemők leggyakoribb betegségei; okok, tünetek: 2 óra
Babamasszázs menete, 0-6, és 6-12 hónapos korig 12 Javallatok és ellenjavallatok: 1 óra
Koraszülöttek és egyéb gondozási problémák: 2 óra
A masszázs terápiák testtájanként, a mozgásfejlődés tükrében: 4 óra
Masszázsterápiás lehetőségek 1-3 éves korig: 4 óra
Gyakorlati záróvizsga: 2 óra
Értékelés, zárás: 1 óra
Összesen: 31 óra